lauantai 21. tammikuuta 2017

Elsan satukansanpukuhenkisen asun paita (pitää työstää asun nimeä vielä)

(Ja sitten kun olen keksinyt asulle nimen (saa ehdottaa!), voin keksiä tunnisteen, jolla löytää lopulta kaikki asuun liittyvät jutut.)

Nyt seuraa kaksitoista kuvaa teksteineen:

Tässä vielä uudestaan paidan kappaleet. Nyt kun paita on kasassa, todettakoon, että toimii, paitsi kainalopalat voisivat olla pienemmät tai ne voisi jopa jättää kokonaan pois. Toisaalta jos kiilapalat olisivat pienemmät, kaikki saumanvarat olisivat lähempänä toisiaan ja tökköistäisivät nuken kainalonseutua enemmän. Jos kiilapalat jättää pois, kannattaisi ehkä varata pikkuisen enemmän leveyttä etukappaleeseen, tyyliin sentin, ja hihoihin voisi pistää ehkä sentin pituutta lisää.

Sellainen paita tuli.

Luullakseni tämä oli katu-uskottava tapa koota paita.Eli yhdistin palat kainalokiiloja lukuunottamatta ja kirjoin kirjomiset ennen kuin ompelin sivusaumat kiinni.

Olkapaloihin kirjoin tällaiset koristeet. Näyttääpä pistoni lähikuvassa harakanvarpailta! No, sellaisia ne ehkä ovatkin!

Oikeanpuoleisen olkapään ristipistot on kirjottu eri punaisella kuin kaula-aukon ja vasemman olkapään ristipistot. Etsin ja etsin oikeaa punaista lankaa ja totesin lopulta, että kai se sitten loppui. Mutta kun olin kirjonut senkertaisen session kirjomiset ja nousin, huomasin että oikea punainen lanka oli ollut koko ajan takamukseni alla. No. Koska tuo erisävyisyys ei näy hirveän kauas, en viitsinyt korjata asiaa. 

Tämä kuva on tässä siksi, että siitä tulee minulle hyvä mieli.

Paita Elsan päällä. (Jälleen näitä kuvatekstejä, jotka voisi jättää kokonaan kirjoittamatta.)

Jätän kuvatekstittämättä, koska ainoa mitä mieleeni tulee, on: "Paita lievästi sivulta katsottuna."

Sama juttu. Eli tämänkin voi jättää kuvatekstittämättä.

Tuohon hihansuuhun pitäisi keksiä joku kiinnitysjuttu. Nyt se on ranteesta nauhoilla kiinni kalvosimen juuresta, mikä on okei. Mutta kalvosimessa? mansetissa? mikä tuo on? ei ole mitään, mikä pitäisi sitä nätisi kiinni. Joku hauska nappisysteemi olisi kiva, mutta siinä kohtaa menee minun kärsivällisyyteni raja. En ala pyöritellä nappeja enkä ommella pikkuruisia nappilenksuja.

Eli tuo, että mansetti-kalvosin-joku menee nätisti, johtuu siitä, että mansetti-kalvosin-jossakin on piilossa nuppari, joka pitää sitä kiinni. (Tämä ja seuraava kuva on otettu ennen kuin ompelin kainalopalat ja sivusaumat. En tiedä, voiko näistä nyt joku vertailla paidan istuvuuseroja, että miten toimii ilman kainalopaloja. Minä sanoisin, että toimii paremmin ilman, jos hakee modernia ilmettä ja tekee tällä mallilla jostakin printtipuuvillasta paidan tyyliin farkkujen kaveriksi. Mutta jos hakee sellaista slaavilaiskansallispukuhenkistä puff-paitaa, kiilapalat on jees. Etenkin, jos tekee paidan ohuesta puuvillasta eikä pellavasta.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti