torstai 16. helmikuuta 2017

Disney Storen Film Collection Belle -nukke (edustusotokset)


Ensimmäinen blogitekstini tästä nukesta löytyy täältä. Ekassa jutussa esittelin langanpätkiä, aukinaisia hiuksia (nuken), pakkaussälää ja kyllä ihan koko Belleäkin. Tässä toisessa jutussa esittelen ihan pelkkää nukkea pianon päällä. (Ja no, vähän olkkarin pöydällä myös.)

Hän on epäedustavan paljon seinän värinen :D Mutta tästä joka tapauksessa lähtee hameen esittelyn puolikierros.

2/4 puolikierroksesta suoritettu.

3/4 puolikierroksesta suoritettu.

Puolikierros tuli täyteen. Todettakoon, että helma on runsas ja alustylli kannattelee sitä tyylikkäästi (ellei jopa tyllikkäästi?).

Vähän alaviistosta. Kuten näkyy. Helma laskeutuu kauniisti. Ja nukke näyttää tästä kuvakulmasta varsin paljon esikuvaltaan.

No, tämä on itse asiassa informaatioltaan päällekkäinen kuva ensimmäisen kuvan kanssa. Paitsi että Belle katsoo tässä yläviistoon. Ja siksi tämä kuva tässä nököttääkin. Nukke ei ole mitenkään edukseen pakkauksessa eikä myöskään suoraan edestä kuvattuna. Kun mieheni katsoi pakkauksessa seisovaa nukkea, hän totesi, että onpas miehekkään näköinen prinsessa (johon hän lisäsi nopeasti, että "mutta ei se haittaa"). Olen mieheni kanssa samaa mieltä. Siis kun nukkea katsoo edestä. Paitsi että sen jälkeen kun laitoin Bellen hiukset uudestaan, nukke on mielestäni suoraan edestäkin kiva. Mutta niin. Ainahan katsomiskulma vaikuttaa nuken ulkonäköön ja jokaiselta nukelta löytyy edustavin kuvakulma (siinä missä ihmisilläkin), mutta tässä Belle-nukessa asia korostuu. Ja sen vuoksi tämä kuva on tässä. (Ja sen vuoksi yleensäkin kuvia on monta. Hienoisista kuvakulmaeroista katsoja saa muodostettua yleiskäsityksen.)

Tästä alkaa puolipotretit, joiden tarkoitus on esitellä Bellen kasvoja. (Tämä kuva on yksi surullinen esimerkki kameran päänsärkypäivästä. Sen tarkennus ei yksinkertaisesti pelittänyt.) Nuken kasvot ovat kovaa muovia. Materiaali jakaa mielipiteitä, ja minä kuulun leiriin, jonka mielestä materiaali on okei. Kova muovi toki kiiltelee ja heijastelee enemmän kuin perinteiset mattaiset pehmeät päät. Mutta kiiltely on mielestäni ongelma vain kuvissa ja nuken ollessa pakkauksessaan.

Jälleen epätarkka. (Kerron sitten kyllä kun on kuva, jossa on uusiksi laittamani kampaus.)

Pään takaosa on pehmeää muovia. Hiukset on kiinni jotenkin pään etu- ja takaosan liitoksessa.

Korvakorumaalaus todellakin katoaa hiusten sekaan.

Olisikohan tuossa hiusrajassa jotakin lakkatöhkää... Tsekkasin nuken hiusrajan äsken, ja nyt siinä ei ole mitään.

(Koskahan tulee seuraava oikeaan kohtaan tarkentunut tai ylipäätään tarkentunut kuva...) Bellen pisamat ovat mielestäni huomaamattomia. Tai no, niiden näkyvyys riippuu paljon valosta. Mutta mielestäni ne eivät ole missään valossa eivätkä läheltäkään syynättynä räikeitä. Nukeissa tosin on varmasti eroja, ja ehkä tällä yksilöllä on maltillisemmat pisamat kuin monella muulla.

No niin. Tässä Bellellä on minun pykäämäni nökötin takaraivollaan. Siis eli uusiksi tekemäni kampaus. Se ei ole yhtä siisti kuin alkuperäinen, ei lähellekään, mutta siinäpä tämän viehätys juuri onkin. Se tuo nukkeen vähän eloa. Tein kampauksen uusiksi löystääkseni noita sivuille meneviä härpäkkeitä. En saanut hiuksia laskeutumaan enemmän otsalle (mikä madaltaisi sitä), koska en viitsinyt kammata lakkoja pois tuosta edestä, koska kampauksen ryhti ehkä kärsisi siitä. Lisäksi jos pistäisin hiukset selvästi enemmän otsalle, en uskoakseni saisi tehtyä nukelle alkuperäiskampausversiota vaan minun pitäisi alkaa varioida jotakin omaani.

Koska nuttura on isompi ja tulee ylemmäs (koska tekemäni palmikko ei ole yhtä napakka kuin alkuperäinen) ja sivuhärpäkkeet ovat vähän löysemmät, koko kampaus on alkuperäistä isompi, ja sen seurauksena nuken otsa ei tunnu enää niin massiiviselta.

Ööö. Olen unohtanut, miksi valitsin tämän kuvan tähän.

Lisää epämääräisiä kuvia uudesta nutturasta.

Kuten näkyy, itse nutturarulla on aika söhrö...

... ja sivusta se on vähän torttumainen hökötys takaraivolla. (No oikeasti se on ihan jees.)

Tässä vielä pari yritystä vertailla  nuken ilmettä ennen ja jälkeen nutturauudistuksen. Vähän epäkelvot vertailukuvat, koska näissä jälkeen-kuvissa on tausta eri kuin ennen-kuvissa. Mutta siis. Tämä kuva on uudesta nutturasta. Sen laittamisen positiivinen oheisvaikutus oli, että nuken pakkauksessa littaantuneet kiharat, jotka muodostuivat noin kolmesta klompista, sotkeentuivat nätiksi pilveksi.

Ennen. (Minusta nukke näyttää tässä ällistyttävän paljon Romy Schneiderin Sissiltä.)

Jälkeen.

Ennen. (Jälkeen-kuvat otin pöydän ääressä, koska tänään on pimeä päivä eikä pianon päälle saa edes kirkasvalolampulla riittävästi valoa ja kuvista tulisi jälleen epätarkkoja, ja salamaa en halua käyttää, koska sitten vasta hirveitä kuvia tuleekin.)

Siinä ne. Jos joku, joka lukee tätä, on ostanut tai ostaa itselleen Bellestä sen siniasuisen maalaisversion jonka kylkiäisenä tulee Gaston, olisi hauska että tämä joku kertoisi siitä kommenteissa!

** Edit***

Ni tua noi nii.

Olennainen unohtui, kun oli niin kova kiire kommentoida vain kuvia.

Kerrottakoon, että tykkään uudesta nukestani kuin hullu puurosta. Olen erittäin tyytyväinen. Nukke on mielestäni kaunis, sen hame on niin viehättävä, että katselen sitä mielelläni siihen saakka että ompelen itse hienomman (höm)(ei tule tapahtumaan nopeasti, koska en ole vuosiin enää pystynyt näpertämään kunnolla mitään Animator-nuken mittakaavaa pienempää). Voisin jopa suorastaan suositella nuken ostamista, jos ihminen haluaa pitää nuken esillä (pois pakkauksesta) JA jos ihmisellä on nuken esillepanohuoneessa keltaiset Marimekon verhot, keltakehyksinen taulu jossa on keltainen aurinkomaalaus, ja keltapylväinen retrokirjahylly. Lisäksi jos ihmisellä on nuken esillepanohuoneessa vielä krumeluureissa kullanvärisissä kehyksissä maalaus, mieluusti keltamekkoisesta ketusta, on tilanne briljantti. Meillä tällainen tilanne on. Bellen mekko natsaa sisustukseen aina helman kultakrumeluurikiehkuroita myöden.

Nukke maksoi 36 euroa. Disneyn tavikset prinsessanuket maksavat noin 15 euroa, Animatorit noin 30 euroa. (Disneyn kalliit keräilynuket, jotka ovat prinsessanukkeja ja Film Collection -nukkeja kookkaampia, maksavat kai useista kymmenistä euroista ylöspäin aina kolmenumeroisiin summiin saakka. Eivät ne kai koskaan kuitenkaan yli 200 euroa ole. Mutta vaikea sanoa kun en ole osteskellut niitä.) (Olisi muuten kiinnostavaa tietää, onko niissä nukeissa korkeampi materiaalien laatu ja nätimmin päätellyt ompeleet ja kunnolla päärmätyt helmat. Olettaisin, että nukkejen vartalot ovat laadukkaampia.) Tämän hetken Barbie-nukkejen ja muiden vastaavien hinnoista minulla ei ole aavistustakaan. Joten en osaa vertailla, onko Bellen hinta-laatusuhde kohdillaan. Luulisin, että nukelle tulee lisähintaa kasvojen muotista (ja kai Emma Watson siitä jotakin taloudellista kompensaatiota on saanut) sekä siitä, että tuote on myynnissä rajoitetun ajan. Ja ehdottomasti nuken hameeseen on panostettu enemmän kuin tavallisien prinsessanukkejen hameisiin.

Alkujaan ihastuin siniasuiseen maalais-Belleen enemmän, koska sillä nukella vaikutti kuvien perusteella olevan pehmeämpi kasvomaalaus. Mutta erityisesti minua viehätti nuken asu. Maalais-Bellellä on pitkät kalsarit kuviollista kangasta, sukat, nilkkavartiset kengät, esiliina, vuoritettu hameenhelma sekä liivi, jossa on useampi kangaskerros. Minua vähän jännitti, että jäänkö haikailemaan siniasuisen nuken perään (mutta se olisi ollut juuri haikailua - noin 70 euron hinta, kiitos oheisen Gaston-turhakkeen, kuka nyt Gastonia haluaisi, on kertakaikkiaan liikaa). Saan toki ommeltua tanssiaisnukelle maalaisasun. Mutta sukat ja kengät on aika hankalat toteuttaa, ja asun kerroksellisuuskin vaatii luovuutta, jos haluaa että lopputulos on sopusuhtainen. Isopäisille Classic-nukeille oli takavuosina mukava ommella, koska nuken hervoton pää piti huolen siitä, että tuli vyötärölle miten paljon kangasta tahansa, kokonaisuuden mittasuhteet olivat lopulta silti kivat. Pienipäiselle nukelle kun puet vaatekerroksia, nukke näyttää lopulta nutipäältä. Vaan enköhän minä joskus vielä tämän ongelman selätä. Kyse on varmaankin vain materiaalivalinnoista ja fuskaamisesta. Mutta niin. Ööö. Tähtäyspisteeni tässä oli, että en jäänyt haikailemaan siniasuisen perään.

**

Kuvia nukesta viktoriaanisessa hääpuvussa löytyy täältä.


2 kommenttia:

  1. Nuken pisamat ovat huomaamattomahkot, koska agentti kelpuutti vasta seistemännen yksilön. Läpäistäkseen tarkastuksen Bellellä piti olla a) tasainen poskipuna molemmissa poskissa, 2) tasaisesti pisamia, ei vain toisella puolella kasvoja tai otsassa ja toisessa poskessa tai valtavan räikeitä, 3) silmien maalaus piti olla tasainen, eikä maalaus saanut jatkua kovin suuresti yli silmien, 4) huulet, 5) kasvojen väri mahdollisimman tasainen, 6) ei lakkaläiskiä, 7)jne. Suosittelen siis lämpimästi käymään joko Nizzan DisneyStoressa tai missä muussa tahansa itse liikkeessä ansaitsemassa kummeksuvia katseita ja istumaan lattialle Belle-nukkekokoelman kera valitsemaan laadukasta nukkea. On nimittäin varsin sitten kovasti kiinni yksilön onnenkantamoisesta, viitsiikö postimyyntihenkilö tehdä samaa nettitilauksen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitikin heti avattuani nukkepakkauksen pistää viestiä, että kiitos, oot löytänyt virheettömän yksilön. YouTuben arvosteluvideoilta tuli bongattua yhtä sun toista liimanaamaista nukkeversiota, joten oli kyllä mahtavaa, ettei tarttenut turvautua nettikaupan arvontatulokseen. Ni että kiitos <3 <3 <3

      Poista